?Kedilerde Mat Tüylere Ne Sebep Olur
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

https://www.petcathealth.info/wp-content/uploads/2015/08/cat-758153_640.jpg

 

Kediler, hayatlarının neredeyse üçte birini tüylerini yalayarak geçiren temiz hayvanlardır. Uzmanlar, mat ve seyrek tüylerin her zaman bir hastalığa işaret etmediğini öne sürse de, bir kedi tüy durumunun kötü olduğunu gösterdiğinde bir veterinere danışmak akıllıca olacaktır. Kedilerde donuk bir tüy tabakası, altında yatan olası nedenler nedeniyle araştırılmalıdır. Bazen, aşırı kilolu bir kedinin sırtında, genellikle donuk tüyler olabilir. Bunun bir nedeni boyutlarıdır. Kediler esnek ve esnek olsalar da fazla kilolu kedi ihmal edilen bazı bölgelere ulaşamaz. Başka bir neden, protein ve esansiyel yağ asitlerinden yoksun, yetersiz beslenme sonucu ortaya çıkabilir. Kedi sağlığı için gerekli olan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri balıklarda ve bazı bitkilerde bulunur. Kediler de alerjiden muzdarip olabilir ve bu durumda kedi veteriner tarafından muayene edilmelidir. Bununla birlikte, mevsimsel değişiklikler genellikle kedilerde tüy dökmeye neden olur ve bu, kedilerin sıcaklık ve nemdeki mevsimsel değişikliklere uyum sağlamasının doğal bir parçasıdır.

Kedilerde Mat Tüylere Ne Sebep Olur?
 
• pul - durum kepeğe benziyor. Genellikle vücudun ciltte, saçta ve tırnaklarda bulunan madde olan keratini üretme biçimindeki anormallikten kaynaklanır.
 
• Sebore – bu durumda cilt çok yağlı veya pullu görünür. Sebore sicca kuru cilt ve sebore yağı yağlı cilttir. Sebore sikka tedavisi, kükürt veya salisilik asitle yapılmış bir kedi şampuanı veya tamamen doğal bir şampuan alternatifidir.
 
• Epidermal yaka – bu, ciltte daire şeklinde kuru bir yama bulunduğu zamandır. Bu genellikle bir enfeksiyon ortasında başladığında ve daha sonra dışa doğru büyüdüğünde ortaya çıkar. Genellikle stafilokokal piyoderma adı verilen bir enfeksiyonla ilişkilidir.
 
• Pul pul dökülme – bu durumda kediniz normalden daha fazla deri döküyor.
 
• Hiperkeratoz – bu derinin kalınlaşması anlamına gelir.
 
• Komedon – kedinizin tüy veya kök köklerinde bir sorun olduğu bir durumun adıdır. Bu, kedinizin vücutta hormon üreten bez olan endokrin sisteminde bir sorun olduğunun işaretidir.
 
• Folikül dökümü – her bir saçın tabanının çevresinde kuru bir alan olduğunda bir alçıdır. Saçtaki keratin ile ilgili bir sorun olduğunun işaretidir. Keritin, saç ve tırnakların çoğunu oluşturan proteindir.
 
Kedi tüyleri lde stres nedeniyle dökülebilir. Güzel evcil hayvanlarımız için yapabileceğimiz en iyi şey, kaynağı bulmak ve onu azaltmak, hatta mümkünse ortadan kaldırmaktır. Her durumda, kedilerimizi düzenli olarak temizleyerek onlar için çok şey yapabiliriz. Günlük bakım sadece stresi azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda dış parazitleri, kiri ve ölü deri hücrelerini de ciltlerinden uzaklaştıracaktır. Düzenli fönleme ayrıca kedinin tüylerini azaltır ve tüy yumaklarına yardımcı olur. Ayrıca, kediyle olan duygusal bağı güçlendirir ve rahatsız hissettiğinde kediyi sakinleştirebilir
 
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 
 
 

 





:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 316
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 9 / 2 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی